Πιστοποίηση ISO 22000:2018

Πιστοποίηση ISO 22000
Το ISO 22000:2018 είναι ένα διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για τη ορθή διαχείριση των τροφίμων.
Το ISO 22000:2018 ενσωματώνει τις αρχές του HACCP (Hazard Analysis Critical Check Point) που έχουν αναπτυχθεί από την Επιτροπή Codex Alimentarius.

Βασικές αρχές του είναι:

  • Εστίαση στην ασφάλεια των τροφίμων
  • Ανάλυση των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου
  • Παρακολούθηση της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων
  • Πληροφορίες για τους ανθρώπους σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων
  • Συνεχής Βελτίωση στη Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων

Καταλαβαίνουμε συνεπώς ότι, όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια πολύπλοκη διεργασία που αναλαμβάνουμε να βοηθήσουμε ώστε να κατανοήσει η επιχείρηση τη σημαντικότητά της και να μπορέσει, στη συνέχεια, να προσδιορίσει στόχους σχετικούς με την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων.

Στη συνέχεια η επιχείρηση καλείται να παρακολουθεί την επίτευξη αυτών των στόχων και τη μέτρησή τους, με ένα τρόπο εξαιρετικά φιλικό και δελεαστικό.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ευαισθητοποίηση όλου του προσωπικού για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

Συνεπώς, με την τήρηση και πιστοποίηση για το πρότυπο ISO 22000:2018, η επιχείρηση επιτυγχάνει:

  • Εντοπισμό και έλεγχο όλων των κινδύνων στην υγεία & ασφάλεια τροφίμων.
  • Πλήρη εναρμόνιση με τη σχετική νομοθεσία με 100% αποφυγή σχετικών προστίμων.
  • Συνεχή βελτίωση στη διαχείριση της υγείας & ασφάλειας τροφίμων.
  • Σύγχρονη προσέγγιση για τη διαχείριση της υγείας και ασφάλειας τροφίμων.
  • Μηδενισμό των περιστατικών ανάκλησης τροφίμων.
  • Συνολική βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης.
  • Βελτίωση της εικόνας και του ονόματος της επιχείρησης και την προσέλκυση νέων πελατών.
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιους και ιδιωτικούς διαγωνισμούς διευρύνοντας τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης.

Το ISO 22000:2018 απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους χώρους της παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας, μεταφοράς ή διανομής τροφίμων.