ISO / IEC 27001:2013

Πιστοποίηση ISO 27001
Η πιστοποίηση για το πρότυπο ISO / IEC 27001:2013 καθορίζει τις απαιτήσεις για τη δημιουργία, την εφαρμογή, τη διατήρηση και τη συνεχή βελτίωση ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Πληροφοριών στο πλαίσιο μιας επιχείρησης ή του οργανισμού.

Αρχικά, η επιχείρηση καταρχήν καλείται να αναγνωρίσει ποια είναι τα ενδιαφερόμενα μέρη που αλληλοεπιδρούν τόσο στο εσωτερικό της όσο και στο εξωτερικό της περιβάλλον, σχετικά με τα θέματα Ασφάλειας των Πληροφοριών.

Κατόπιν, καταγράφονται και αξιολογούνται οι παρούσες Πολιτικές Ασφάλειας Πληροφοριών σε συνάρτηση με το πλήθος και την ποιότητα του τεχνικού εξοπλισμού της επιχείρησης (hardware & software).

Τέλος, με τη συνεργασία της Διοίκησης της επιχείρησης και του αντίστοιχου Τεχνικού Τμήματος ή Συνεργάτη αποφασίζονται τυχόν νέα μέτρα και Πολιτικές για τη βελτίωση της Ασφάλειας των Πληροφοριών.

Όσο πολύπλοκη και αν είναι η παραπάνω διεργασία εμείς οφείλουμε να βοηθήσουμε την επιχείρηση ώστε να κατανοήσει πόσο σημαντική είναι για την εύρυθμη λειτουργία της. Σε δεύτερο χρόνο σε απόλυτη συνεργασία επιδιώκουμε τον προσδιορισμό στόχων σχετικών με την Ασφάλεια των Πληροφοριών.

Στη συνέχεια η επιχείρηση καλείται να παρακολουθεί την επίτευξη αυτών των στόχων και τη μέτρησή τους, με ένα τρόπο εξαιρετικά φιλικό και δελεαστικό.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ευαισθητοποίηση όλου του προσωπικού στα θέματα Ασφάλειας Πληροφοριών.

Με την πιστοποίηση και κάλυψη των απαιτήσεων του πρότυπου ISO / IEC 27001:2013, η επιχείρηση επιτυγχάνει:

  • Εντοπισμό και έλεγχο των κινδύνων στην ασφάλεια πληροφοριών της επιχείρησης.
  • Πλήρη εναρμόνιση με τη σχετική νομοθεσία με 100% αποφυγή σχετικών προστίμων.
  • Συνεχή βελτίωση σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών.
  • Σύγχρονη προσέγγιση για τη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών.
  • Μείωση έως και μηδενισμό αστοχιών σχετικών με της ασφάλεια πληροφοριών.
  • Συνολική βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης.
  • Βελτίωση της εικόνας και του ονόματος της επιχείρησης και την προσέλκυση νέων πελατών.
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιους και ιδιωτικούς διαγωνισμούς διευρύνοντας τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης.

Οι απαιτήσεις που ορίζονται στο ISO / IEC 27001: 2013 είναι γενικές και προορίζονται να εφαρμόζονται σε όλους τους οργανισμούς, ανεξάρτητα από τον τύπο, το μέγεθος ή το αντικείμενο δραστηριότητας.